Video om musikkturer til Italia PDF Skriv ut E-post

en_unik_reise_150.jpg «EN UNIK REISE - på tur til trekkspillets Mekka»  er en dokumentarfilm om trekkspillturer med buss fra Norge til Rimini og Castelfidardo i Italia.  - Det er fortsatt stor interesse for denne filmen, sier filmskaper Nils Kåre Nesvold. 
I fjellandsbyen Castelfidardo midt i Italia  finnes det fortsatt mer enn 20 trekkspillfabrikker. Byen er et eldorado for trekkspillentusiaster.  I filmen spør vi hva som er så spesielt med disse trekkspillturene at folk reiser år etter år - i tillegg til at det stadig dukker opp nye reisende. Filmen er basert på nyere opptak fra turene i tillegg til arkivstoff, blant annet fra turen i 1990.

Nå kan du kjøpe filmen for kun kr. 249,-. Her kan du bestille filmen!

Hvert år kjører Brustad Busstrafikk AS trekkspillturer til Italia med to busser, både i mai og september. I 2009 var det 20 år siden den første ordinære trekkspillturen gikk til Italia.
Filmen består av intervjuer med passasjerer, mye trekkspillmusikk, reportasjer fra utflukter, fra stranda i Rimini, og ikke minst fra Castelfidardo der passasjerene besøker en av trekkspillfabrikkene.

italia_dvd.jpg Nesvold Media har produsert en film om trekkspillturer med buss til Italia. Bakgrunnen er de årlige trekkspillturene til Rimini og Castelfidardo i Italia med Brustad Busstrafikk AS i Levanger. 

I 2009 går den 40-turen til Italia av stabelen. Busselskapet kjører nå trekkspillturer med to busser, både i mai og september.

- Folk jeg snakker med sier de trives så godt på disse turene sammen med andre som har samme interesse at de må til Italia så ofte de kan. En av passasjerene har vært med på mer enn 20 turer, mens mange har fartstid på mer enn ti ganger, sier filmskaper Nils Kåre Nesvold.

- Målgruppen til filmen er ikke bare passasjerer som har vært med på slike turer, men like mye folk som vurderer å dra på trekkspilltur til Italia. Og man trenger ikke spille trekkspill for å være med på en slik tur, sier Nesvold.

Filmen har en spilletid på 1 time og 42 minutter.

Bestill filmen her!


italia_dvd_cover.jpg